4 Kazališta u Europi Koja Će Vas Ostaviti Bez Riječi

Na svijetu ima puno kazališta sa spektakularnom arhitekturom i prekrasnim dizajnom, koja je postala prizorom nekih talentiranih umjetnika i sjedišta tolikih gledatelja koji su svjedočili magiji koja se može dogoditi u kazalištu. Dakle, ovdje vam donosimo neke od kazališta u Europi, koje će vas ostaviti bez riječi:

Düsseldorfer Schauspielhaus


Smješteno u Njemačkoj, osnovano je prije mnogo godina, 1818. godine i njegova povijest nam govori puno. To je bio dar kralja Friedricha iz Pruske narodima grada Düsseldoraf. Kazalište sa spektakularnim dizajnom i arhitekturom koja će vas ostaviti bez daha.

Narodno Kazalište u Pragu

Ovo kazalište nalazi se u Češkoj. Otvoreno je 1840. godine i dizajnirano je u kombinaciji s neorenesansnom arhitekturom. Trenutno radi sa tri umjetnička ansambla poput opere, baleta i drame.

Palais Garnier

Nalazi se u Parizu, u Francuskoj. Nitko ne može reći kako Pariz nije svjedok različitih arhitektura, slika i drugih skulptura, jer Palais Garnier nudi to i više u likovnom svijetu. Ovo kazalište je svjedočilo djelima poput “Phantom of the Opera” i ostalih klasika.

Salle Richelieu


To je nacionalno kazalište u Parizu, Francuska. Izgrađeno je prije nekoliko stoljeća, a ne samo da ima spektakularan dizajn, već drži i različite umjetnine, slike i skulpture  od strane velikih slikara koji su se zadržali tamo kroz vrijeme.

Ovi su kazališta nedvojbeno postala neka od najvećih kazališta u Europi, koja su svjedočila velikim djelima, spektakularnim umjetnicima i postala nacionalna baština različitih zemalja.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks i pingbacks su otvoreni.