5 Europskih Umjetničkih Izložbi za Posjetu Tijekom Ljetnog Odmora

Evo nekoliko radova izloženih u različitim dijelovima svijeta. Pronaći ćete mnogo slikara koji su postali legende, idoli, referenti i čiji radovi zaista zaslužuju divljenje.  Ovdje su neke od europskih umjetničkih izložbi za posjetu tijekom ljetnog odmora.

Alberto Giacometti


Izložba Alberta Giacomettija, inspirirana piscem i umjetnikom Jean Paulom Sartreom, bit će u Guggenheimu u  Bilbau (Španjolska). Ta će djela bez sumnje biti cijenjena jer svako savršeno povezuje život i postojanje Sartrea.  Izložit će se od listopada 2018. do veljače 2019.

Caspar David Friedrich

Izložba ovog slikara trajat će do 16. rujna u Alte Nationalgalerie u Berlinu. Casparov rad je spektakularan, s divnim pejzažima punim romantike.  Izložba se sastoji od stotinu umjetničkih djela ovog slikara i drugih kao što su Johan Christian Dahl, Paul Gauguin, Pierre-Auguste Renoir i mnogih drugih.

Picasso

U Tate Modernu, nacionalnoj galeriji britanske umjetnosti i moderne umjetnosti u Engleskoj, koja se nalazi u Londonu, nalazi se izložba Picassovih djela (njih više od stotinu), koja će trajati do prvog tjedna mjeseca rujna. Neki od djela su poznati radovi Djevojka Ispred Zrcala i San.

Georg Scholz


Kraljevski Muzej mjetnosti u Bruxellesu svjedočit će za nekoliko mjeseci, od listopada do kraja siječnja 2019., izložbi njemačkog slikara Georga Scholza. Njegov je rad veoma cijenjen jer živim portretima prikazuje patnje prošlih stoljeća i kako su se u tim vremenima doživljavale.

Peter Bruegel

U Muzeju Povijesti Umjetnosti u Beču možete naći od listopada do početka siječnja 2019. godine izložbu najznačajnijeg nizozemskog slikara na svijetu,  od oko 40 njegovih radova.

Ako imate priliku posjetiti bilo koji od ovih muzeja i diviti se spektakularnim djelima tih nevjerojatnih slikara, to će vam definitivno biti nezaboravan doživljaj.

Komentari su zatvoreni, ali trackbacks i pingbacks su otvoreni.