Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

Davatelj i odgovorna osoba u smislu Zakona o zaštiti osobnih podataka je pohranjena u kontakt stranici ove web stranice. Korištenje naše web stranice obično je moguće bez davanja osobnih podataka. Što se tiče prikupljeni na našim stranicama osobnih podataka (primjerice, naziv, adresa ili e-mail adresa), ovo je koliko je to moguće na dobrovoljnoj osnovi. Ti podaci nisu bez vašeg izričitog pristanka.

Napominjemo da je prijenos podataka preko Interneta (npr komunikaciji putem e-maila) može imati sigurnosne nedostatke. Kompletna zaštita podataka od pristupa treće strane nije moguće. Korištenje objavljen pod otisak obveze od strane trećih osoba za slanje neželjene reklame i informacija je strogo zabranjena. Operatori na stranicama izričito pravne korake u slučaju neželjene promidžbene informacije, kao što su spam e-mailova.

Djelokrug

Korisnici dobili s ove informacije pravila o privatnosti na prirodu, nametnula opseg i svrha prikupljanje i korištenje njihovih podataka odgovorna stranka i koristi. Zakonski okvir za zaštitu podataka čine Saveznog zakona o zaštiti podataka (Zakon) i Zakona o Telemedia (TMG).

Stjecanje općih informacija

Uz svaki pristup tim informacijama sadržaja automatski se zarobljeni od strane nas ili internet usluga. Ova informacija, koje se naziva poslužitelja log datoteka, su općenito u prirodi i ne dopuštaju zaključke o svom osobe. Ona pokriva sljedeće: naziv web stranice, datoteke, datum, količinu podataka, web-preglednik i verzija preglednika, operativnog sustava, naziv domene vaše internet usluga, pod nazivom URL preporuke (tu stranu, pristupiti iz kojih našoj ponudi) i IP adresa.

Bez tih podataka, to će biti djelomično tehnički nemoguće isporučiti sadržaj web stranice i sadašnjosti. Ukoliko je prikupljanje podataka je imperativ. Osim toga, mi koristimo anonimne podatke za statističke svrhe. Oni nam pomažu da poboljšate svoj proizvod i tehnologiju. Također zadržavamo pravo provjeriti datoteke dnevnika sumnje na nezakonitu uporabu naše ponude nakon toga.

Keksi

Naša stranica koristi cookies. To su male tekstualne datoteke pohranjene u Vašem pregledniku na mobilnom uređaju. Kolačići nam pomažu da naša usluga više user-friendly, učinkovit i sigurnije. Neki kolačići su „kolačići sesije.” Ovi kolačići brišu na kraju sesije pregledavanja po sebi. Nasuprot tome, drugi kolačići ostaju na uređaju dok ih ne izbrišete sami. Ove kolačiće kako bismo vam mogli prepoznati kada se vratite na naše web stranice.
S modernim web preglednik, možete pratiti, ograničiti ili zabraniti korištenje kolačića. Mnogi web-preglednici mogu se konfigurirati tako da se kolačići brišu kada zatvorite program sam po sebi. Onemogućavanje kolačića možda imati ograničene mogućnosti naše web stranice rezultat.

Korištenje kolačića, ostvarivanje elektroničkih komunikacija ili pružanje određenih poželjnih značajki koje (na primjer, košarica) su potrebni, obavlja se na temelju čl. 6. st. 1 lit. f DSGVO. Kao operatori ovim stranicama, možemo imati legitimni interes za pohranu kolačića na tehnički besprijekoran i glatku isporuku naših usluga. Pod uvjetom da je smanjenje drugih kolačića (na primjer, za funkcije analize) provodi, te se tretira odvojeno u ovim Pravilima o privatnosti.

SSL ili TLS enkripcija
Iz sigurnosnih razloga i da štitimo prijenos povjerljivih sadržaja koji nam šaljete kao operatera web mjesta, naša web stranica može koristiti SSL ili. TLS enkripciju. Dakle, podaci koje pošaljete putem ove web stranice, za druge koji nisu čitljivi. Prepoznat ćete šifriranu vezu na adresnoj traci “https: //” vašeg preglednika i ikonu zaključavanja u traci preglednika

Poslužitelja log datoteka

Davatelj stranica automatski prikuplja i pohranjuje podatke u takozvanim datotekama poslužitelja, koje nam vaš preglednik automatski prenosi. To su:

 • Vrsta preglednika i verzija preglednika
  • korišten operacijski sustav
  • Referentni URL
  • Naziv računala pristupnog računala
  • Vrijeme zahtjeva za poslužiteljem
  • Količina podataka poslanih u bajtima
  • IP adresa (moguće u anonimnom obliku)

Ti se podaci ne mogu dodijeliti određenim osobama. Spajanje tih podataka s drugim izvorima podataka neće biti učinjeno. Zadržavamo pravo retrospektivno provjeravati ove podatke, ako postanemo svjesni određenih indikacija za nezakonitu upotrebu.

Ne postoji spajanje tih podataka s drugim izvorima podataka. Osnova za obradu podataka je članak 6. stavak 1. lit. b DSGVO, koji omogućuje obradu podataka za ispunjavanje ugovora ili predugovornih mjera.

Pravila o privatnosti za korištenje dodataka za Facebook (Like-Button)

Na našim stranicama su integrirani dodatci društvene mreže Facebook, pružatelj Facebook Inc, 1 Hacker Way, Menlo Park, Kalifornija 94025, SAD. Facebookove dodatke može prepoznati logotip Facebook ili “Like-Button” (“Like”) na našim stranicama. Pregled dodataka za Facebook možete pronaći ovdje: https://developers.facebook.com/docs/plugins/

Kada posjetite naše stranice, dodatak uspostavlja izravnu vezu između vašeg preglednika i Facebook poslužitelja. Facebook prima informacije koje ste posjetili našu web stranicu s vašom IP adresom. Ako kliknete na Facebook “Like-Button” dok ste prijavljeni na svoj Facebook račun, možete povezati sadržaj naših stranica na Facebook profil. Kao rezultat, Facebook može dodijeliti posjet našim stranicama na vaš korisnički račun. Istaknuli smo da mi kao davatelj stranica nisu svjesni sadržaja prijenosa podataka i njihovog korištenja od strane Facebooka. Dodatne informacije potražite u Pravilima o privatnosti na Facebooku na adresi https://de-de.facebook.com/policy.php

Ako ne želite da Facebook pridružuje vašem posjetu našim stranicama sa svojim Facebook korisničkim računom, molimo vas da se odjavite sa svog Facebook korisničkog računa.

Pravila o privatnosti za upotrebu usluge Google+

Naše stranice upotrebljavaju značajke usluge Google+. Dobavljač je Google Inc., 1600 amfiteatar Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.

Prikupljanje i dijeljenje informacija: pomoću gumba Google + objavite informacije širom svijeta. Google + gumb pružit će vam i drugim korisnicima prilagođeni sadržaj Googlea i naših partnera. Google pohranjuje i one informacije koje ste označili sa +1 za dio sadržaja i informacije o stranici koju ste pogledali kada ste kliknuli na +1. Vaši se oznake +1 mogu pojaviti uz ime vašeg profila i fotografiju na Googleovim uslugama, kao što su rezultati pretraživanja ili u vašem Google profilu ili drugdje na web-lokacijama i oglasima na webu.
Google bilježi informacije o vašoj aktivnosti +1 kako bi poboljšala Googleove usluge vama i drugima. Da biste upotrebljavali gumb Google +, potreban vam je globalni vidljivi javni Google profil koji mora sadržavati barem naziv koji je odabran za profil. To će se ime upotrebljavati u svim Googleovim uslugama. U nekim slučajevima ovo ime može zamijeniti i drugo ime koje ste koristili prilikom dijeljenja sadržaja putem Google računa. Identitet vašeg Google profila može se prikazati korisnicima koji znaju vašu adresu e-pošte ili imaju druge podatke za identifikaciju od vas.

Korištenje prikupljenih podataka: Osim gore navedenih upotreba, informacije koje pružate koristit će se u skladu s važećim Googleovim pravilima o privatnosti. Google može objaviti sažete statistike o aktivnosti korisnika +1 ili ih podijeliti s korisnicima i partnerima, kao što su izdavači, oglašivači ili partnerske web stranice.

Pravila o privatnosti za korištenje Twittera

Na našim stranicama uključene su funkcije usluge Twitter. Ove značajke dostupne su putem Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD. Korištenjem Twittera i funkcije “Ponovno Tweet”, web stranice koje posjećujete povezane su s vašim Twitter računom i dijele se s drugim korisnicima. Ti se podaci također prenose na Twitter. Istaknuli smo da mi kao davatelj stranica nisu svjesni sadržaja prenesenih podataka i njihove upotrebe Twittera. Dodatne informacije potražite na Pravilima o privatnosti na Twitteru na adresi https://twitter.com/privacy

Postavke privatnosti na usluzi Twitter možete promijeniti u postavkama računa na: https://twitter.com/account/settings

Pravila o privatnosti za korištenje Instagrama

Funkcije usluge Instagram integrirane su na našim stranama. Ove značajke pružaju Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, Sjedinjene Američke Države. Ako ste prijavljeni na svoj račun Instagram, možete povezati sadržaj naših stranica s profilom Instagram klikom na gumb Instagram. To omogućuje Instagram pridruživanje posjetu našim stranicama s Vašim korisničkim računom. Istaknuli smo da mi kao davatelj stranica ne primamo znanje o sadržaju prenesenih podataka i njihovoj upotrebi Instagrama. Dodatne informacije potražite u Pravilima o privatnosti tvrtke Instagram: http://instagram.com/about/legal/privacy/

Pravila o privatnosti za korištenje LinkedIn-a

Naša web stranica koristi značajke LinkedIn mreže. Pružatelji usluga su LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države. Svaki put kad posjetite jednu od naših stranica koje sadrži LinkedIn značajke, povezat će se s LinkedIn poslužiteljima. LinkedIn je obaviješten da ste posjetili našu web stranicu s vašom IP adresom. Ako kliknete na „Preporuči” gumb LinkedIn i prijavljeni na svoj račun na LinkedIn, to je LinkedIn moguće dodijeliti svoj posjet našoj web stranici vi i vaš račun. Napominjemo da smo kao pružatelja web stranice bez znanja o Detalje potražite u izjavi o privatnosti tvrtke LinkedIn na: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Pravila o privatnosti za korištenje Google Web Fonts

Ova web-lokacija upotrebljava tzv. Web-fontove koje pruža Google za jedinstvenu reprezentaciju fontova. Kada pozovete stranicu, preglednik učitava potrebne web-fontove u predmemoriju preglednika kako bi ispravno prikazao tekstove i fontove. Ako vaš preglednik ne podržava fontove web, računalo će vam koristiti zadani font. Za više informacija o Google web fontova, vidi https://developers.google.com/fonts/faq te u pravilima o privatnosti Google: https://www.google.com/policies/privacy/

Pravila o privatnosti za korištenje Pinteresta

Na našoj strani, možemo koristiti društvene dodatke s društvene mreže Pinterest, koja je djelovala od Pinterest Inc, 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103 – 490, USA ( „Share”). Kada posjetite stranicu koja sadrži društveni dodatak ., vaš preglednik čini izravnu vezu s poslužiteljima opcija ovdje plugin prenosi, a prijave podataka na server opcija u SAD-u ovaj log podaci mogu uključivati:. vašu IP adresu, adresu posjećenih web lokacijama koje sadrže opcije funkcije tip i postavke preglednika, datum i vrijeme zahtjeva, vaš način korištenja Pinterest i kolačiće. više informacija o namjeni, opsegu i daljnju obradu i korištenje podataka od strane opcije, kao i svojim pravima i načinima zaštite svoje privatnosti, molimo pogledajte na obavijesti o privatnosti od Pinteresta: https://about.pinterest.com/privacy-policy

Pravila o privatnosti za upotrebu usluge YouTube

Za integraciju i prezentaciju video sadržaja, naša web stranica koristi dodatke s YouTubea. Dobavljač video portala je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, SAD. Kada posjetite stranicu s integriranim dodatkom usluge YouTube, povezat će se s poslužiteljima usluge YouTube. YouTube će saznati koji od naših web stranica koje ste posjetili. YouTube može povezati vaše ponašanje pregledavanja izravno s vašim osobnim profilom ako se prijavite na svoj račun usluge YouTube. Odjavljivanjem unaprijed imate mogućnost da to spriječite. Upotreba usluge YouTube u interesu je atraktivnog predstavljanja naših online ponuda. To predstavlja legitiman interes u smislu članka 6. stavka 1. lit. . F predstavlja DSGVO detalje o rukovanju korisničkih podataka, vidi privatnosti YouTube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Amazon partnerski program

Kao operator ove web stranice, sudjelujemo u partnerskom programu EU za Amazon. Oglasi iz Amazon i veze na Amazon uključeni su na našim stranicama kako bi zaradili novac putem naknada za oglašavanje. Korišteni su američki kolačići koji Amazon prepoznaje da ste kliknuli na partnersku vezu na našoj web stranici.

Pohrana “Amazon kolačića” temelji se na članku 6. lit. f DSGVO. Kao web operatera, imamo legitiman interes tome, budući da je količina naknadama može odrediti samo po kolačićima.
Detalje o upotrebi podataka od strane Amazona, vidi Amazon Pravila o privatnosti: https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=footer_privacy?ie=UTF8&nodeId=3312401

Komentar na ovu web stranicu
Za komentare na ovoj stranici sa svojim komentarima i informacijama u trenutku komentara, e-mail adresu i ako ne postavljati anonimno, odabrani korisničko ime bit će spašen.

Pohrana IP adrese
Naša funkcija komentara pohranjuje IP adrese korisnika koji pišu komentare. Budući da mi se ne moderirati komentare na ovom mjestu prije aktiviranja, trebamo te podatke kako bi se, u slučaju kršenja, kao što su uvrede ili propagandnim djelovanjem protiv autora.

Pretplatite se na komentare
Kao korisnik stranice možete se pretplatiti na komentare nakon registracije. Primit ćete potvrdu e-pošte kako biste potvrdili da ste vlasnik dane adrese e-pošte. U tu svrhu možete otkazati pretplatu putem veze u info mailovima.

Trajanje postova i komentara
Pohranjuju se postovi i komentari i povezani podaci, kao što su IP adrese. Sadržaj ostaje na našem web mjestu sve dok se ne izbrisati ili izbrisati iz pravnih razloga.
Doprinosi i komentari pohranjeni su na temelju vašeg pristanka (članak 6. stavak 1. točka (a) GDPR). Ukidanje vašeg već dano pristanka moguće je u bilo kojem trenutku. Za opoziv je dovoljno neformalna poruka putem e-maila. Zakonitost već obavljenih operacija obrade podataka ne ovisi o opozivu.

Integracija usluga i sadržaja trećih osoba

Naša ponuda ponekad uključuje sadržaje, usluge i usluge drugih pružatelja usluga. To su, na primjer, karte koje pružaju Google karte, videozapisi s YouTubea, kao i grafike i slike s drugih web stranica. Tako da ovi podaci mogu se pozvati u korisnikovom pregledniku i prikazana, prijenos IP adresa je obavezna. Davatelji usluga (u daljnjem tekstu “pružatelj treće strane”) tako percipiraju IP adresu odgovarajućeg korisnika.

Iako nastojimo koristiti samo treće strane, koje je potrebno samo IP adresu da bi mogli isporučiti sadržaj koji nemamo utjecaja na li IP adresa bit će spašen. Ovaj proces se koristi u slučaju, između ostalog, u statističke svrhe. Ako smo svjesni da se IP adresa pohranjuje, obavijestit ćemo svoje korisnike.

Pravila o privatnosti za upotrebu usluge Google Analytics

Ova web stranica koristi funkcije usluge Google Analytics za web analizu. Dobavljač je Google Inc., 1600 amfiteatar Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.
Google Analytics upotrebljava takozvane “kolačiće”. To su tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem računalu i koje omogućuju analizu korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice obično se šalju Googleovom poslužitelju u SAD-u i pohranjuju tamo.
Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

Dodatak za preglednik
Možete spriječiti pohranu kolačića odgovarajućom postavkom vašeg softvera preglednika; međutim, imajte na umu da, ako to učinite, možda nećete moći koristiti sve značajke ove web stranice u najvećoj mogućoj mjeri. Možete spriječiti podatke koje generira cookie i koji se odnose na vaše korištenje web stranice (uklj. Vaša IP adresa) Google i obradu tih podataka od strane Google-a, preuzimanjem browser plug-in dostupna na sljedećem linku i instalirajte: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Opozicija prikupljanju podataka
Klikom na sljedeću vezu možete spriječiti prikupljanje vaših podataka od strane Google Analyticsa. Kolačić za isključivanje će biti postavljen da spriječi prikupljanje vaših podataka za buduće posjete ovoj web stranici:

Obradu narudžbi
Ušli smo u ugovor o obradi podataka s Googleom i u potpunosti primijenili stroge zahtjeve njemačkih tijela za zaštitu podataka prilikom korištenja usluge Google Analytics.

Skrivanja IP
Na ovoj web stranici koristimo funkciju “aktivacija IP anonimizacije”. Kao rezultat toga, Google će prekinuti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim zemljama ugovornicama Sporazuma o Europskom ekonomskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna će IP adresa biti poslana Googleovom poslužitelju u SAD i tamo će se skratiti. U ime operatora ove web stranice Google će koristiti ove podatke za procjenu vaše korištenje web stranice, sastavljanje izvješća o web aktivnosti i pružanje druge s web stranica i internet usluge povezane s web stranice operatera. IP adresa koju Google Analytics pruža kao dio Google Analyticsa neće se spojiti s drugim Googleovim podacima.

Opoziv vašeg pristanka na obradu podataka

Samo uz vašu izričitu suglasnost su mogući procesi obrade podataka. Ukidanje vašeg već dano pristanka moguće je u bilo kojem trenutku. Za opoziv je dovoljno neformalna poruka putem e-maila. Zakonitost obrađivanja podataka koja se obavlja do opoziva ostaje nepromijenjena otkazom.

Pravo na žalbu nadležnom tijelu
Kao osoba oštećena, u slučaju kršenja zakona o zaštiti podataka, imate pravo žalbe nadležnom nadzornom tijelu. Nadležno nadzorno tijelo u vezi s pitanjima zaštite podataka je državni službenik za zaštitu podataka savezne države u kojoj se nalazi sjedište naše tvrtke. Sljedeća veza pruža popis službenika za zaštitu podataka i njihove kontakt podatke: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html

 

Pravo na prijenos podataka
Imate pravo na pravo da imaju podatke koji smo proces automatski na temelju vašeg pristanka ili izvršavanja ugovora da se preda ili trećim osobama. Odredba je napravljena u strojno čitljivom formatu. Ako vam je potreban izravni prijenos podataka drugoj odgovornoj osobi, to će biti učinjeno samo u onoj mjeri u kojoj je tehnički izvedivo.

Minimizacija podataka
pohranjujemo osobne podatke u skladu s načelima smanjenja podataka i podataka gospodarstva, ali samo toliko dugo koliko je potrebno ili po zakonu, njezin (zakonski rok za pohranu). Ako je svrha prikupljenih podataka izostavljena ili razdoblje skladištenja završava, blokirat ćemo ili izbrisati podatke.

Promjena naših pravila o privatnosti
Da bismo osigurali da naša pravila o zaštiti privatnosti uvijek zadovoljavaju postojeće zakonske zahtjeve, zadržavamo pravo izmjene u bilo kojem trenutku. To vrijedi i za slučaj da se pravila o privatnosti moraju prilagoditi zbog novih ili revidiranih usluga, na primjer novih usluga. Nova pravila o privatnosti tada će stupiti na snagu u vašem sljedećem posjetu našoj ponudi.

Pravo na informacije, ispravljanje, blokiranje i brisanje
Uvijek imaju prema mjerodavnom pravu, pravo na slobodu informacija o pohranjenih osobnih podataka, izvor podataka, primatelja i svrhu obrade podataka i eventualno pravo na ispravak, blokiranje ili brisanje tih podataka. U tom smislu, te o drugim pitanjima koja se odnose na osobne podatke, uvijek možete obratiti na navedene su u mogućnosti kontaktirajte nas kako bi nas. Kako bismo mogli u bilo kojem trenutku razmotriti zaključavanje podataka, potrebno je podatke zadržati u zaključnoj datoteci radi kontrole. Ako ne postoji zakonski zahtjev za podnošenje zahtjeva, možete zatražiti brisanje podataka. Inače ćemo blokirati podatke ako to želiš.